- 73 - ROTTERDAM INSIGHT MAGAZINE 2022 van alcohol, maar die wordt natuurlijk wel geschonken. Zoals bij de High Wine waarbij je drie glazen wijn krijgt en een selectie van heerlijke hapjes van de kaart. Dankzij de samenwerking met een goede slager is er altijd een mooi stukje vlees van de grote houtskoolgrill te bestellen, de trots van Nirvana en een van de eyecatchers in de moderne keuken in het souterrain. Hier bereiden de koks onder meer rib-eyes met geurige chimichurri, een lamsrack of een tournedos met overheerlijke houtskoolsmaak. Marcel: “Een van de favorieten is ook het Sharing Dinner, een mozaïek van voor- en hoofdgerechten en dessert als baklava of een tarte tatin van appel. Een tafel vol, te bestellen vanaf twee personen.” Liever een halt voor een uitgebreide borrel met een plateau vol meze om je vingers bij af te likken? Er is een Turkse versie met onder meer gamba’s piri piri, hummus, kofte en borek feta. Het mediterraanse plateau omvat onder meer krokante inktvis, pastrami, een linzensoepje en gerookte lamsham. De lunchkaart vermeldt voor elke smaak diverse gerechten. Er zijn de Hollandse uitsmijter (mét kaas), een Turkse pita Falafel, verschillende soepen en salades of een 12-uurtje voor liefhebbers van vis, vlees of vega. Met zijn concept bedient Nirvana een brede doelgroep. Marcel: “We zijn er voor de zakelijke gast die met zijn relaties wil lunchen op een mooie rustige plek, voor bezoekers van Ahoy, voor mensen uit de hele stad die een lekker hapje en drankje willen en voor de wandelaars en fietsers die een stop willen maken voor een kopje koffie op het terras. Bij mooi weer kunnen 120 gasten lekker buiten genieten.” Nog een pluspunt: Nirvana is goed bereikbaar en heeft voldoende gratis parkeergelegenheid. Het restaurant is ook in zijn geheel af te huren voor events, als een bruiloft of zakelijke meeting. Voor meer informatie: www.nirvanarestaurant.nl. RESTAURANT NIRVANA Een dijk van een melange, zegt mede- -eigenaar Marcel Hak over deze nieuwe smaakmaker voor lekkerbekken, gelegen aan de rand van het Rotterdamse Zuiderpark. Op een steenworp van Rotterdam Ahoy dat te voet snel bereikbaar is dwars door het park en omgeven wordt door veel water en groen. Een idyllische locatie die het verdient om snel te worden ontdekt. Jaren stond het gebouw, aan het eind van een zijstraatje van de Oldegaarde, te verloederen. Tot de eigenaren van restaurant Sultan – aan de andere kant van Ahoy – en Marcel als eigenaar van Grand café TAKS in Gorinchem het samen onder hun hoede namen en er nieuw leven inpompten. Het pand met zijn typische ronde verschijning kreeg een complete facelift in de vorm van een modern warm restaurant waar op koude dagen altijd een gezellige haard brandt. Het interieur is gedompeld in beige en bruine tinten, in combinatie met hout op de vloer en lampen en accessoires met een gloed van goud. Gezeten op de ronde banken of aan een van de tweepersoonstafels – binnen is plek voor 120 gasten – zie je louter goede smaak. De wereldse menukaart van Nirvana is niet anders. De keuken kokkerelt van ’s morgens tot ’s avonds het heerlijkste van Turkije en (klassiek) Frankrijk bij elkaar met uitstapjes naar de overige landen rond de Middellandse Zee. Opvallend: er wordt in Nirvana geheel halal gekookt zodat iedere gast kan komen genieten. Er wordt ook niet gekookt met gebruik In het rustige groene decor van het Zuiderpark en vlakbij Ahoy Rotterdam ligt het mooie restaurant Nirvana. Een nieuwe culinaire hotspot op Zuid waar de moderne keukens van Turkije, Frankrijk, de Mediterrannee en Nederland versmelten. SMAAKVOLLE HOTSPOT OP ZUID restaurant Nirvana • Oldegaarde 345, 3084 AA Rotterdam • info@ nirvanarestaurant.nl • www.nirvanarestaurant.nl Arrow-right
RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=