Rotterdam Insight 2021 #7

- 105 - Champagne Ieder jaar als de feestmaand december aanbreekt is er veel belangstelling voor heerlijk eten en fraaie wijnen. Of het nu in restaurants is of in “petit comité, thuis of bij vrienden met een gezellig etentje. Daarbij wil men passende wijnen drinken, van rood tot wit of een mooie mousserende wijn. GEWOON LEKKER T e k s t : W i l l e m R i e t d i j k DRAPPIER CHAMPAGNE van het champagnehuis dat in 1808 in Urville is opgericht door Louis Drappier. Hij was de eerste die de Pinot Noir plantte in zijn regio. JEAN VESSELLE CHAMPAGNE GRAND CRU BRUT PRESTIGE Gemaakt van 30% Chardonnay en 70% Pinot Noir druiven. De wijnmaakster is Delphine Vessele. De familie Vesselle maakt in Bouzy, al drie eeuwen champagne op hun sterk kalkhoudende terroir “Crayers". het beste mousserende onder de kurk Vooral de Kerstdagen en Oud en Nieuw vragen om smaakvolle dranken die symbool staan voor sprankelende feestvreugde. Veel Nederlanders gebruiken daarom de feestmaand om met hun dierbaren, familie of relaties te genieten van het edele vocht dat in de streek Champagne, ten noordoosten van Parijs, wordt gemaakt. De stad Reims is het historische hart van de streek. Geen enkel andere wijn, waar dan ook in de wereld, hoe goed ook gemaakt, mag de naam van Champagne voeren. Champagnewijnen Al eeuwen groeien in de Champagnestreek wilde wijnranken, getuige de vele fossiele resten, die diep in de krijtbodem werden aangetroffen. Momenteel worden slechts drie verschillende druivenrassen in de Champagne toegelaten, de Chardonnay, pinot meunier en de pinot noir. Alledrie geven ze de Champagnewijnen in relatie met de bodem een eigen karakter. We hebben een paar mooie champagnes geselecteerd voor de feestdagen: DUVAL LE ROY van het gereputeerde Champagnehuis ontstaan in 1859. Sinds 1991 staat Madame Carol DuvalLeroy, één van de meest actieve én innoverende vrouwen in Champagne, aan het hoofd van het bedrijf. Alle wijnen zijn o.a. te koop bij Hosman Vins, De Wijngoeroe en Henri Bloem.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=